Karakter creatie

Je personage maak je natuurlijk via de spelregels voor Enneade events, maar het is meer dan alleen maar de spelregels gebruiken. Je moet er goed over nadenken waarom je personage 6 weken op een boot zit onderweg naar een nieuw vreemd land of waarom hij zijn stam (als je uit de oude wereld komt) heeft verlaten om zich te storten in een gevaarlijk avontuur.

Als je personage uit de oude wereld komt.
Je maakt je personage uit een wereld ergens tussen 1600 en 1800 en dan vooral van het oogpunt dat magie niet heel standaard is in je land van afkomst, dat mensen niet dagelijks bezig zijn met rituelen en dat men komt uit een land waar vooral mensen wonen en soms hier en daar een elf , halfing of dwerg. Je personage gaat een reis maken van 6 weken op een boot en vertrekt dus naar een wereld waar de meeste vreemde verhalen vandaan komen. Magiërs die naalden in poppetjes steken, mensen die met bomen en dieren praten en zichzelf druïde noemen, vreemd uit de kluit gewassen beesten en allerlei vreemde gebruiken door de inboorlingen zoals kannibalisme en slavenhandel.

Inmiddels zijn er 2 plaatsen in die nieuwe wereld, waar schepen veilig aanmeren, de eerste is Speranza, stad gesticht in 3207  door Zuiderland en in 3213 onafhankelijk verklaard. De andere stad is Holm, gesticht door New Patie, het land naast Zuiderland. (Ooit een provincie van Zuiderland als klein detail)

Als je personage uit de nieuwe wereld komt
Het is mogelijk om een mens te spelen die van de nieuwe wereld afkomstig is. In de nieuwe wereld zijn momenteel 2 stammen beschikbaar voor spelers, namelijk de Obsidianen en de Mbeki. Wil je een van deze stammen spelen, lees dan het document stammen door.

Rassen in de spelwereld van Enneade
De volgende rassen zijn beschikbaar voor spelers, die hebben gekozen voor een personage uit de oude wereld.

  • Mensen : Zoals ze altijd al geweest zijn.
  • Dwergen : Herkenbaar aan hun volle baarden en hun wilde haren.
  • Elven : Herkenbaar aan hun lange haren en puntige oren.
  • Halfling : Kleine oortjes en grote voeten.

De onderstaande rassen zijn beschikbaar als je personage uit de nieuwe wereld komt en lid is van een stam

  • Obsidianen of Mbeki

Je kunt momenteel een mens spelen die is afkomstig is uit 2 stammen van de nieuwe wereld. Dit zijn de Mbeki (Vooral Handelaren) en de Obsidiaan (Vooral Druïdes, Rangers, Alchemisten etc.) maar buiten de genoemde beroepen, zijn er net zoals in de normale wereld ook vechters en magiërs.


Als je ideeën hebt, maar je twijfelt eraan of dit een leuk concept is voor een Behind evenement, stuur dan een email aan Peter van Lieshout hij is de persoon die je kan vertellen wat wel en wat echt niet kan.

Geef een reactie