Spelwereld van Enneade

De oude wereld is een wereld uit de tijd van het oude Europa, de tijd van de Franse revolutie, de Spaanse inquisitie, Piraten en ontdekkingen zoals India en Amerika. Het is de tijd van de glorieuze zeevaart en het bedrijven van handel tussen volkeren die elkaars taal niet begrijpen. Alles met een lichte toevoeging van fantasie in de vorm van magie en fantasie rassen zoals Elven, Dwergen en Halflingen.

De nieuwe wereld is het land waar de reis naartoe gaat. Het is een overtocht van circa 6 tot 8 weken, eindelijk aangekomen in de haven van het nieuwe land moet er nog een flinke wandeling gemaakt worden om bij het kolonisten dorp te komen dat de naam Speranza heeft gekregen, vanuit Speranza loopt er een soort pad/weg richting de grote muur, onderweg kom je nog een herberg tegen, maar naar zeker 2 weken lopen, zul je bij de grote rots muur uitkomen en daarachter, ligt het nieuw te ontdekken land.

De spannende verhalen van het nieuwe land doen al enkele jaren de ronden, artefacten met magische krachten, tovenaars die de kunst van voodoo beoefenen, slavenhandelaren en de grootste verleiding van allemaal, de schatten van verloren stammen die diep verborgen liggen in de donkere wouden van het land.

Goden
Er zijn 3 officiële goden, deze goden hebben de meeste aanhangers en spreken over een andere god wordt nog steeds als heidens beschouwd door velen.

  • Nandoah (nacht/maan)
  • Aon (aarde/land)
  • Celes (dag/zon)

Goden hebben soms wel andere namen, maar uiteindelijk zijn het deze 3 die antwoorden.

Geef een reactie